28 nov. 2013

Vad är Facebook?

I det Digitala skollyftet arbetar jag med frågan "Sociala medier, forum, sms-tjänster – var befinner sig eleverna just nu?

Kanske på Facebook?
Facebook är en social nätverkstjänst som grundades i februari 2004 av Mark Zuckerberg från USA. Facebook har över en miljard användare och när miljardgränsen sprängdes fanns flest användare i Indien, Indonesien, Brasilien, Mexico och USA.

På Facebook skapar man en personlig profil, lägger till andra användare man känner som "vänner" och kan meddela sig med dessa genom personliga meddelande, genom att man chattar eller skapar chattgrupper med en eller flera samtidigt.
Man postar meddelande, bilder och filmer i sitt statusfält och på så sätt delar man med sig till andra vad man gör och vad som händer just nu.
Det blir ett ständigt nyhetsflöde där man kan följa vad vännerna gör. Man kan också dela med sig av Youtubeklipp, musik mm.
Det går också att skapa grupper med till exempel den egna klassen eller intressegrupper med andra som man inte känner, men som finns som användare på Facebook.

Facebook är också integrerat med andra sociala medier och man kan om man vill skriva något på Facebook som samtidigt läggs ut på Twitter eller lägga ut en bild på Instagram som då samtidigt dyker upp på Facebook eller skapa musiklistor på Spotify som man delar med sig av på Facebook.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar