24 nov. 2013

Vad är Kik messenger?

I det Digitala skollyftet arbetar jag med frågan "Sociala medier, forum, sms-tjänster – var befinner sig eleverna just nu?" 

Vad finns det att lära om Kik messenger?
Detta har jag hittat hittills.
Är en gratis chatt/sms-tjänst.
Kik messenger finns för alla typer av smartphones och man kan skicka gratis meddelande till sina vänner oberoende vilken telefon man använder och den har idag över 50 miljoner användare.

Kik startade 2009 av en grupp studenter på University of Waterloo när de bestämde sig för att starta ett företag för att utveckla sina smartphones. De ville att man istället för att använda datorer skulle kunna använda sina Smartphones på ett mer intelligent sätt.
Kik lanserades 2010 av Kik Interactive och hade över en miljon registrerade användare efter bara 15 dagar vilket kan tyckas vara imponerande.

Med Kik kan man chatta med varandra, dela bilder, röstmeddelanden med mera. Man använder ett "username" istället för telefonnummer. På det sättet bli man mer anonym än på andra liknande appar för chatt.
Det verkar vara flest yngre elever som använder KIk och det är många ungdomar som blivit utsatta för sms/chatt av sexuell art eller med sexuella anspelningar.
Läs:
Metro
http://www.metro.se/nyheter/pedofiler-jagar-barn-pa-populara-chattappen-kik/EVHmeD!p6dRjayT3xlQ/
Expressen
http://www.expressen.se/kvp/fotograf-raggade-unga-flickor-pa-kik/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar